EHBO bij sportongevallen

Een blessure aan de enkel tijdens een obstacle run, schaafwonden oplopen door vallen tijdens het hardlopen of het overwinnen van een obstakel, dat zijn allemaal situaties welke regelmatig voorkomen. Tijdens het sporten loop je een verhoogd risico op een blessure of verwonding. Het is daarom erg belangrijk dat er altijd personen aanwezig zijn die weten hoe zij moeten handelen in dergelijke situaties.

De cursus EHBO bij sportongevallen is onder andere bedoeld voor vrijwilligers van sportverenigingen en professionals welke regelmatig assisteren tijdens sportevenementen. Als EHBO’er heb je een belangrijke functie bij het beperken van letsels die sporters kunnen oplopen tijdens het beoefenen van de sport. Het verlenen van de juiste eerste hulp kan erger voorkomen, het herstel van een blessure begint namelijk al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden.

Onderwerpen

Onderwerpen welke tijdens deze EHBO cursus worden behandeld zijn onder andere; vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp bij sportongevallen, bewustzijn, ademhaling, bloedsomloop, letsels van de huid, letsels van spieren en pezen, letsels van botten en gewrichten, letsels aan het hoofd, warmteletsels, koudeletsels en verband- en hulpmiddelen.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het toevoegen van specifieke onderwerpen en maatwerk.

Cursusduur

De cursus EHBO bij sportongevallen duurt 8 uur. Deze EHBO cursus kunnen wij ook verzorgen in het weekend.

EHBO Diploma

Zodra de cursus EHBO bij sportongevallen is bijgewoond ontvang je van ons een diploma EHBO bij sportongevallen. Het EHBO diploma versturen wij digitaal en kun je eventueel zelf uitprinten. Het EHBO diploma heeft een geldigheid van een jaar.